Spletni sestanek bo potekal v torek, 21. novembra 2023, popoldne (12.00-18.00), na dnevnem redu pa bodo le točke odločanja. Dnevni red in podrobnosti o registraciji sledijo. Spodaj si lahko ogledate zaključni posnetek 6. generalne skupščine, ki je potekala maja lani v Bruslju.

Zaključni video 6. generalne skupščine združenja EOSC

Statut združenja EOSC: povratne informacije sprejemamo do 20. avgusta

Člani združenja EOSC so vabljeni, da komentirajo najnovejšo različico osnutka statuta, ki je bil predstavljen na GA#6 maja in poslan po elektronski pošti. Nadaljnje povratne informacije bomo sprejemali do 20. avgusta 2023. Po tem bomo delali na integraciji in konsolidaciji vseh vnosov, ki jih bomo prejeli, ter izvedli zunanji pravni pregled. Osnutek končne različice statuta bo predstavljen pravočasno za naslednjo generalno skupščino jeseni. Če imate kakršna koli vprašanja, se obrnite na sekretariat EOSC-A: info@eosc.eu

Oglejte si bruseljski dogodek EOSC-A o pospeševanju prehoda na odprto znanost Kot del priprave na konferenco švedskega predsedstva o “Potencialu raziskovalnih podatkov” 12. junija je Združenje EOSC organiziralo skupno sejo o “Pospeševanju prehoda na odprto znanost” s svojimi švedskimi člani SLU (Švedska univerza). kmetijskih znanosti) in VR (Švedski raziskovalni svet). Izmenjava je bila zasnovana kot raziskovanje možnih poti vplivanja na pospešitev prehoda na odprto znanost in je vsebovala glavne predstavitve prorektorja SLU za sodelovanje in spremljanje okolja & Ocena Anna Lundhagen, višja raziskovalka pri VR Sumithra Velupillai; in predsednik združenja EOSC Karel Luyben. Preberite celoten članek na eosc.eu.

Dostopnost