Zaključna konferenca stebra EOSC: Izgradnja EOSC iz nacionalnih prispevkov bo poudarila nekatere glavne rezultate projekta steber EOSC poleg drugih regionalnih projektov in nacionalnih pobud European Open Science Cloud (EOSC), zlasti kako zagotavljajo pomembne temelje za delovanje in trajnost EOSC. Namen dogodka je tudi zagotoviti forum za skupnost EOSC na evropski ravni in predstavnike nacionalnih pobud za srečanje ter ustvarjanje sodelovanja in pomembnih dejavnosti.

Od začetka julija 2019 je EOSC-Pillar sodeloval s ključnimi predstavniki nacionalnih pobud za odprto znanost v Avstriji, Belgiji, Franciji, Nemčiji in Italiji, da bi zagotovil njihov prispevek in pripravljenost za izvajanje EOSC. EOSC-Pillar je analiziral stanje tehnike nacionalnih pobud ter računalniških in podatkovnih storitev ter podprl konsolidacijo, uskladil postopke za zagotavljanje horizontalnih omogočitvenih storitev za raziskovalne podatke po državah, sodeloval z drugimi pobudami za dosego uskladitve za vključujoč EOSC, spodbujal FAIR uporaba podatkov na nacionalnih ravneh ter prek znanstvenih skupnosti in meja, omogočila dostop do nekomercialnih transnacionalnih storitev prek portala EOSC, zgradila aktivno skupnost deležnikov podpornikov EOSC v vsaki državi in ​​predlagala izvedljive poslovne modele za trajnostno zagotavljanje transnacionalnih storitev . Hkrati so si njegovi sorodni projekti prizadevali za podobne cilje v svojih regijah, nacionalne institucije pa so si prizadevale za boljše usklajevanje z EOSC.

Razumeti, kako dobro so nacionalne pobude vključene v EOSC in kje še je delo še ostalo. To je javni dogodek, zato vabimo ključne akterje v skupnosti EOSC, da se ga udeležijo. Registriraj se zdaj! Na voljo je omejeno število mest.

PRIJAVA

Dostopnost