Pogoji in pravila uporabe

Pogoji in pravila uporabe spletne strani z izjavo o varstvu osebnih podatkov

Z vstopom in uporabo spletne strani Odprta knjižnica potrjujete, da ste seznanjeni s pogoji uporabe, ki so navedeni v nadaljevanju, in da se z njimi strinjate in jih v celoti sprejemate.

Centralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani (v nadaljevanju: CTK) lahko brez obvestila kadarkoli spremeni navedene pogoje uporabe. Poleg teh pogojev uporabe velja pri uporabi tudi vsa veljavna zakonodaja. 

Pogoji uporabe veljajo tako za anonimne, neprijavljene obiskovalce spletne strani Odprta knjižnica ter drugih virov in storitev, kot tudi za vse uporabnike, ki se na kakršenkoli način registrirajo, prijavijo ali kakorkoli posredujejo svojo identiteto (v nadaljevanju uporabniki).

V pravilih zapisani izrazi v slovnični obliki za moški spol se uporabljajo kot nevtralni za ženski in moški spol.

Izjava o omejitvi odgovornosti:

CTK ne prevzema odgovornosti za morebitne napake na spletni strani Odprta knjižnica, prav tako pa tudi ne za pravilnost, točnosti in ažurnost objavljenih podatkov. Podatki na spletnih strani Odprta knjižnica so zgolj informativne narave. CTK ni odgovorna za katero koli vsebino, objavljeno na spletnih straneh, na katere kažejo povezave s spletne strani Odprta knjižnica, in za lastnosti ali zanesljivost katerega koli proizvoda ali storitve, ki je pridobljena na tako povezanih spletnih straneh.

Vsebina spletnih strani Odprta knjižnica se lahko spremeni kadarkoli brez predhodnega obvestila. CTK ne jamči, da je vsebina spletnih strani Odprta knjižnica vedno popolna, točna in ažurna.

Varstvo osebnih podatkov

Uporabniki spletne strani Odprta knjižnica

Sledenje aktivnosti in statistika

Spletno stran Odprta knjižnica uporabniki uporabljajo anonimno. Spletna stran je ustvarjena s pomočjo storitve Arnes Splet. CTK pri tem ne zbira osebnih podatkov, kot so na primer ime in priimek ali naslov e-pošte, vendar pa sledimo, kako anonimni uporabniki uporabljajo našo spletno stran. V ta namen uporabljamo tako imenovane “piškotke” (“cookies”). Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se ob obisku spletne strani prenesejo računalnik uporabnika ali mobilno napravo. Piškotki običajno vsebujejo ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek; življenjsko dobo piškotka in vrednost, ki je običajno naključno generirano edinstveno število. Več o piškotkih.

Uporabniki, naročeni na novice

CTK zbira in uporablja elektronske naslove uporabnikov, ki so se prijavili na obveščanje, za namene pošiljanja novic. CTK pošilja novice v dveh oblikah. Enkrat mesečno pošilja obširnejše novice, v katerih so združene vsebine preteklega meseca (npr. novi nakupi knjig, izobraževalne vsebine kot so spletni tečaji uporabe inf. virov, pogosto zastavljena vprašanja ipd.). Poleg tega CTK občasno pošilja novosti, objave o prihajajočih dogodkih ipd. Naročniki novic se lahko kadarkoli odjavijo ob prejemu zadnjih e-novic s klikom na koncu besedila ali po elektronski pošti info@odprta-knjiznica.si.

Dostopnost